Dobra dnevna nega obraza je naložba v mladosten videz

Kot v mnogih drugih primerih tudi pri naši koži velja, da je preventiva boljša izbira od kurative. Čeprav procesa staranja seveda ni mogoče popolnoma ustaviti, pa lahko z dobrimi navadami vendarle poskrbimo, da bo naša koža tudi v zrelih letih nadpovprečno mladostna. Kakovostna in redna dnevna nega obraza je tako nekaj, česar se je smiselno lotiti čim bolj zgodaj, namesto da čakate na prve gubice in druge vidne znake staranja.

http://www.essentiq-cosmetics.com/magic-luxury-cosmetics/magic-facial-cream-30/

Kako skrbeti za svoj obraz?

Izredno pomembno je, da je skrb za kožo karseda »personalizirana« in zares prilagojena vašemu tipu kože ter morebitnim specifičnim težavam. Osnova je zagotovo temeljito čiščenje kože s pomočjo pene, čistilnega mleka, gela in podobnih izdelkov. S tem odstranimo toksine, ki so se čez dan kopičili na koži, in morebitna ličila, če jih uporabljate. Običajno se nato priporoča še uporaba tonika, kar pomaga ohranjati kožo zares dobro navlaženo, obenem pa tonik poskrbi za prijetno osvežitev, protibakterijske učinke, zmanjšanje por in pH-ravnovesje.

https://www.essentiq-cosmetics.com/daily-facial-treatment-routine/

Sledi nanos kreme, pri čemer je še posebej pomembno, da izberete takšno, ki je prilagojena vaši koži. Če je na primer vaša koža nadpovprečno suha in občutljiva, boste zagotovo izbrali precej drugačno kremo kot nekdo, ki se spopada z zelo mastno kožo. Zelo pomemben je na primer podatek, ali gre za vlažilno ali hranilno kremo. Prav tako pa upoštevajte, da se nočna in dnevna nega obraza nekoliko razlikujeta, zato vedno preverite, za kdaj je primeren določen izdelek.

Med zelo pogosto rabljene izdelke sodijo tudi serumi

Zgoraj našteto so zagotovo najpomembnejši izdelki, ko govorimo o osnovni skrbi za zdravo kožo mladostnega videza. Zelo priljubljeni pa so denimo tudi različni serumi, ki imajo lahko različne naloge. Nekateri serumi so na primer namenjeni predvsem matiranju kože, drugi zmanjšanju izrazitosti podočnjakov, spet tretji pa so ustvarjeni posebej za zaviranje zgodnjega staranja kože. Izbira je dandanes tako pestra, da se najde prava rešitev za vsako kožo.

Ne pozabite – naša koža lahko absorbira marsikaj …

Za konec naj opozorimo, da kakovostna dnevna nega obraza ne bi smela nikoli ogroziti vašega zdravja. Ker koža hitro absorbira vse, kar nanesemo nanjo, vam svetujemo, da posegate po čim bolj naravni kozmetiki, ki ne vsebuje parabenov in drugih zdravju škodljivih snovi. Zato vam vsekakor priporočamo, da za nego obraza izberete kozmetiko Essentiq.