Kako deluje lovilec olj Aquafix?

Lovilec olj Aquafix predstavlja zelo izpopolnjeno rešitev za obdelavo in filtriranje odpadne vode. Četudi deluje po enostavnem principu ločevanja olj od preostale odpadne vode, pa je ta način nadvse učinkovit, sploh ker mu je dodano še filtriranje, ki poskrbi za to, da se iz odpadne vode pred njenim iztokom izločijo in odstranijo zares vsi delci onesnaževalcev, tudi če so ti zelo majhni. To je zelo pomembno, če želimo vodne vire zares ohraniti čim bolj čiste, torej moramo poskrbeti za to, da je odpadna voda čim bolj učinkovito prečiščena oziroma filtrirana, preden se jo izpusti v iztok.

Ločevanje onesnaževalcev iz odpadne vode

Kako lovilec olj Aquafix skrbi za ločevanje in odstranjevanje različnih onesnaževalcev iz odpadne vode? Da bi razumeli njegovo delovanje, moramo najprej vedeti, da gre za napravo, ki deluje po koalescentnem principu. To ni samoumevno, saj obstajajo tudi separatorji, ki delujejo na drugačen način, pri čemer največkrat za ločevanje olj od odpadne vode največkrat izkoriščajo kar gravitacijo oziroma razliko med specifično težo olja in vode, torej delujejo po gravitacijskem oziroma mehanskem principu.

lovilec olj

Zaradi tega jih imenujemo gravitacijski separatorji, pri čemer pa je dobro vedeti, da čeravno takšne naprave ločijo onesnaževalce od preostale odpadne vode, tega ne naredijo dovolj učinkovito, da bi se jih v skladu s slovensko zakonodajo sploh lahko uporabljajo. To pomeni, da se morajo v Sloveniji uporabljati separatorji, ki delujejo po principu koalescence. Takšne naprave:

  • imajo vgrajen poseben koalescentni filter,
  • poskrbijo za združevanje manjših kapljic olja v večje, zaradi česar jih je lažje filtrirati,
  • zagotavljajo čiščenje vode do 5 mg/l, kar je kar precej pod mejno vrednostjo, ki jo za izpuste v vode ali kanalizacijo določa slovenska zakonodaja, zato so takšni separatorji za čiščenje odpadne vode več kot primerni.

Odličen separator z odličnim delovanjem

Lovilec olj Aquafix vsekakor predstavlja odličen model separatorja. Če razmišljate o nakupu takšne naprave, se vam vsekakor splača razmisliti prav o tem modelu, saj je pri opravljanju svoje naloge – prečiščevanju odpadne vode in odstranjevanju onesnaževalcev iz nje – nadvse učinkovit. Ustreza tudi slovenski zakonodaji in je zasnovan tako, da je njegovo praznjenje in čiščenje čim bolj enostavno. Enako pa velja tudi za vzdrževanje. Hkrati je narejen iz zelo odpornega materiala, zato ima dolgo življenjsko dobo, kar je še en razlog več, zakaj je pametno kupiti prav ta model.