Kje kupiti zaščitne maske za obraz?

Bi radi kupili zaščitne maske za obraz? Pri izbiri je treba vedeti, da obstaja več vrst zaščitnih mask, zato nikakor ni vseeno, katere kupite. Nekatere namreč nudijo veliko boljšo zaščito kot druge, predvsem pa velja, da z nekaterimi vrstami pred okužbo, ki bi jo lahko širili, ščitite predvsem druge, pri drugih vrstah pa tudi sebe. Poleg tega med njimi obstajajo tudi nekatere druge razlike, zato je vsekakor pomembno, kakšno vrsto izberete.

Higienske zaščitne maske za obraz

Najpogosteje pa se za vsakodnevno rabo in zaščito uporabljajo tako imenovane zaščitne higienske maske, pri katerih je treba vedeti, da z njimi pred boleznijo in prenosom okužbe ščitite predvsem druge in ne toliko sebe.

Z njimi lahko zmanjšate možnost prenosa okužbe na druge osebe, s katerimi se pogovarjate ali ste v stiku, zaščitijo pa vas tudi pred prašnimi in drugimi delci ter onesnaževanjem. Narejene so iz treh slojev, ki poskrbijo za učinkovito filtriranje, pri čemer je srednja plast izdelana iz antibakterijskega materiala.

Namenjene so za enkratno uporabo, pri čemer pa je pomembna tudi pravilna uporaba, pri kateri je treba slediti naslednjim navodilom:

  • da si pred namestitvijo dobro umijete ali razkužite roke,
  • da je maska nameščena tako, da pokriva celoten predel ust in tudi nos,
  • da se maske med nošenjem čim manj dotikate,
  • da si masko pravilno odstranite, jo čim prej odvržete v smeti ter si nato spet dobro umijete ali razkužite roke.
Navodila za učinkovito umivanje rok

Maska KN95 za odlično zaščito

Zaščitne maske za obraz z oznako KN95 uporabniku nudijo zelo dobro zaščito, saj so sestavljene iz kar 4 slojev in imajo tudi filter N95, ki omogoča zelo dobro filtriranje in ščiti tudi pred bakterijami. Narejene so tako, da se popolnoma prilegajo obrazu oziroma ustni in nosni predel čisto zaprejo ter vas tako zaščitijo pred skoraj vsem – prašnimi delci, dimom, smogom ter kapljičnimi okužbami in bakterijami. Maske z oznako KN95 so sicer dražje, a bolj učinkovite, uporabljajo pa v različne namene – tako pri delu v prašnih okoljih kot tudi za zaščito pred okužbami.