Spletna stran www.kanalice.hr

kanalice.hr

Odvodnjavanje meteorne vode je pomembno področje. Meteorna ali padavinska voda namreč ne more na vseh površinah ponikniti v tla ali odteči iz njih, ampak je treba za to poskrbeti za v ta namen zasnovanim sistemom. To še posebej velja za gosto pozidana območja, na primer stanovanjske soseske, stara mestna jedra, poslovne in trgovinske cone, parkirišča in druge podobne površine. Napotke o tem, kako poskrbeti za odvodnjavanje na takšnih površinah, vam nudi spletna stran www.kanalice.hr.

Predstavitev sistemov za odvodnjavanje za vsako površino

Spletna stran www.kanalice.hr nudi predstavitev različnih sistemov za odvodnjavanje. Takšni sistemi so namreč izredno raznoliki in ponujajo različne možnosti kombiniranja ter s tem prilagajanja zahtevam določene površine. Vsaka površina ima namreč drugačne zahteve, zato je pomembno, da se takšen sistem izbere posebej zanjo. Na spletni strani boste tako našli sisteme za površine, kot so:

 • mestna središča,
 • stanovanjske soseske in naselja,
 • parki in vrtovi,
 • poslovne površine,
 • komercialne površine,
 • industrijske površine,
 • avtocestne površine,
 • športni objekti,
 • letališča,
 • pristanišča in luke,
 • večnamenske površine.

Tehnično dovršeni sistemi za odvodnjavanje

kanalice Hauraton hr

Sistemi za odvodnjavanje, ki jih predstavlja spletna stran www.kanalice.hr, so tehnično izredno dovršeni. Gre namreč za sisteme priznanega nemškega proizvajalca Hauraton, ki izdeluje različne kanalete in druge elemente za takšne sisteme, pri čemer uporabljajo preverjene in kakovostne materiale, ki zagotavljajo veliko trajnost in obstojnost. Vsi uporabljeni materiali so tudi ustrezno testirani in certificirani ter zelo dobro prenašajo tako obremenitve, ki so jim izpostavljene površine, kamor so vgrajeni, kot tudi zunanje dejavnike. To pomeni, da dobro prenašajo zmrzal, nizke in visoke temperature, korozijo, pa tudi sol za posipanje cest.

Najbolje pri omenjenih sistemih pa je, da so tako dovršeno izdelani, da jih je resnično enostavno tako vgraditi kot vzdrževati. Pravzaprav so izdelani tako kakovostno, da praktično ne potrebujejo nobenega vzdrževanja, čeravno brez težav zdržijo več desetletij uporabe. Vsake toliko časa jih je treba le očistiti, pri čemer pa je Hauraton zopet poskrbel za to, da je to opravilo lahko opravljeno čim lažje in čim hitreje: izumili so poseben sistem, ki omogoča, da pokrov oziroma rešetko kanalete za odvodnjavanje meteorne vode lahko dvignete in odstranite brez kakršnega koli orodja. Nato kanaleto enostavno očistite ter rešetko – zopet brez kakršnega koli orodja – zopet pritrdite nazaj na svoje mesto. Takšne in drugačne inovativne rešitve so dokaz, da so Hauratonovi izdelki izdelani po meri uporabnikov.