Zelo odporna folija za pakiranje

Folija za pakiranje mora biti ustrezne debeline oziroma primerno močna. Le tako lahko preprečimo, da bi se med rokovanje z njo pretrgala oziroma da bi do tega prišlo, ko se izdelki ali tovor zavit vanjo skladišči, premika ali prevaža. Zaradi tega je ta material na voljo v več debelinah, med katerimi je možno izbirati glede na namen uporabe in tako izbrati ustrezno odpornost glede na svoje potrebe. 

Dobra zaščita pred vlago, prahom, umazanijo … 

Folija za pakiranje je namenjena zaščiti izdelkov. Navadno je vsak izdelek treba ustrezno zapakirati. Pri tem se uporabljajo raznoliki pakirni materiali, ki so namenjeni temu, da se izdelek zaščiti pred prahom, umazanijo in drugimi zunanjimi dejavniki, pa tudi pred morebitnimi poškodbami. Nekateri materiali, med katerimi je tudi folija za pakiranje, pa izdelek zaščitijo ne le pred vsem naštetim, temveč tudi pred vlago. To je še posebej ključno pri izdelkih, ki: 

  • so občutljivi na vlago oziroma z njo ne smejo priti v stik, 
  • bi se zaradi vlage lahko poškodovali ali uničili, 
  • bodo shranjeni v vlažnem prostoru ali na prostem. 

Zaščita pred poškodbami 

Folija za pakiranje do določene mere ščiti izdelek tudi pred poškodbami. Izdelek namreč lahko poškodujejo tudi zunanji dejavniki, kot je na primer vlaga. Če želimo poskrbeti za to, da izdelek zaščitimo pred morebitnimi padci ali razbitjem, pa je smiselno uporabiti posebno vrsto folijo – takšno z zračnimi mehurčki oziroma blazinicami. Omenjena vrsta se pogosto uporablja tudi pri pakiranju paketov oziroma vseh izdelkov, ki potujejo po pošti ali z dostavnimi službami. Na tak način je mogoče namreč zelo dobro zavarovati tudi občutljive izdelke ter preprečiti, da bi se med transportom kakor koli poškodovali.  

Uporaba v kmetijstvu 

stretch folija

Folija za pakiranje pa se uporablja tudi v kmetijstvu. Uporablja se namreč pri baliranju, torej z namenom shranjevanja sena, ki ga je v obliki bal možno shraniti tudi na prostem. Seno v balah je namreč dobro zaščiteno pred vlago, pa tudi pred vsemi drugimi zunanjimi dejavniki. Ker se za baliranje uporabljajo stroji oziroma traktorski priključki, je pomembno, da je material, v katerega bodo ovite bale, prilagojen vrsti stroja in njegovim tehničnim karakteristikam. Načeloma pa so vsi materiali, ki se uporabljajo v kmetijstvu, zasnovani tako, da jih ni mogoče zlahka predreti, tako da ni nevarnosti, da bi se med premikanjem bale poškodovale. To pomeni, da je seno v njih dobro zaščiteno tako pred vlago kot ostalimi vremenskimi dejavniki celoten čas shranjevanja.