Čudovit parket za vaš dom

Si želite svoj dom opremiti lepo in se v njem počutiti udobno? Potem za talno oblogo obvezno izberite parket! Čeprav je danes na voljo že ogromno različnih talnih oblog, pa parket ostaja klasika, ki nikoli ne zastara. Če se boste odločili zanj, vam zagotovo ne bo žal. Parket je namreč lep, eleganten in trajen. Pravilno položen in lepo vzdrževan kakovosten parket ima namreč zelo dolgo življenjsko dobo, poleg tega pa polepša vsak prostor in omogoči prijetno bivanje. Po njih boste brez skrbi hodili tako v copatah kot bosi, saj je hoja po njem zelo prijetna. Za razliko od kakšnih drugih talnih oblog, hoja po parketu tudi ne povzroča neprijetnega hrupa ali bobnenja, ampak je skoraj neslišna. To je še posebej pomembno za vse, ki iščejo talno oblogo za zgornje nadstropje hiše, ter za vse, ki nočejo motiti svojih sosedov v spodnjem nadstropju.

Pri izbiri talne obloge se je treba zavedati, da ima prav vsaka med njimi svoje prednosti in slabosti. Parket je načeloma najbolj primerna izbira za bivalne prostore, s tem da so nekatere vrste bolj, druge pa manj odporne na veliko obremenjenost, morebitne poškodbe, vlago in podobno. Pri izbiri zato ne razmišljajte le o barvi in odtenku lesa, ampak tudi o njegovih lastnostih. Sodobni parketi so obdelani tako, da so zelo odporni, poleg tega pa za dodatno odpornost poskrbijo še različni zaščitni premazi, ki se jih nanese po polaganju. Prav zato ni bojazni, da vaš parket ne bi ostal lep še dolgo. Marsikdo se namreč za druge talne obloge odloči prav iz takšnega strahu, ki pa ni utemeljen. Parket namreč sploh ni tako zelo občutljiva talna obloga, kot se vam morda zdi. Če pride do kakršnih koli poškodb na njem, pa ga lahko enostavno pobrusite in polakirate, pa bo spet tak, kot nov.

Če bi se radi v svojem domu prijetno počutili, se vam zagotovo splača investirati v kakovosten parket. Izberite takšnega, ki vam ustreza, pred samim nakupom pa se posvetujte še strokovnjaki iz podjetja Onis, ki vam bodo znali razložiti, katere vrste bi bile primerne za vas in kakšne so razlike med njimi.