Travne rešetke za ureditev parkirišča

travne rešetke Recyfix Green - HauratonDanes je treba veliko površin okrog poslovnih in drugih stavb nameniti parkiriščem, saj teh nikoli ni dovolj. Tako običajno ne ostane več veliko prostora za ureditev okolice z zelenjem, zaradi česar ima lahko okolica poslovne stavbe pust in dolgočasen videz, ki ga marsikdo želi nekako popestriti. Hauratonove travne rešetke so zato odlična rešitev za ureditev okolice, saj vam omogočajo, da si z njihovo pomočjo uredite tako imenovana zelena parkirišča.

V tujini takšna zelena parkirišča veljajo za pravi trend, ki je vedno bolj prisoten tudi pri nas, saj gre za zelo zanimivo rešitev, ki prinaša številne prednosti in ima poleg tega še lep videz. Kaj so torej zelena parkirišča? Gre za parkirne prostore, ki so porasli s travo. Na prvi pogled so videti kot običajna trava, a v resnici se pod njo skrivajo travne rešetke, ki parkiranim avtomobilom zagotavljajo vso potrebno stabilnost. Trata tako postane parkirni prostor, le da je ta zaradi ozelenitve veliko lepšega videza.

Travne rešetke so odlična rešitev za to, da ozelenite okolico vaše poslovne stavbe in poskrbite za njen lepši videz. Po drugi strani pa lahko z njihovo pomočjo tudi obstoječo zelenico izkoristite za dodatna parkirna mesta. Travne rešetke se sicer zelo enostavno in hitro položi praktično kamorkoli. Možno je polaganje tudi na brežino, pri čemer je treba poskrbeti le za dovolj močno pritrditev s posebnimi pritrdilnimi klini, ki poskrbijo za to, da travne rešetke ostanejo na svojem mestu. Polaganje je tako res preprosto in vam ne bo vzelo veliko časa.

Na tak način lahko katerokoli površino spremenite v trato, ki bo primerna tudi za parkiranje, oziroma v tako imenovano zeleno parkirišče, ki bo imelo tako estetski in praktični namen. Poleg tega so travne rešetke tudi prepustne in omogočajo pronicanje deževnice, kar pomeni, da ta ne zastaja na površini, kar se lahko zgodi pri asfaltiranju ali tlakovanju površine za parkiranje. V kolikor torej želite poskrbeti za lepši videz okolice vaše poslovne stavbe ali kakšnega drugega objekta, izkoristite travne rešetke si uredite zeleno parkirišče! Več o njih si lahko preberete na spletni strani Hauraton.si.