Dvoslojni ali troslojni gotovi parketi

Prenavljate stanovanje ali se selite v novogradnjo? Potrebujete novo talno oblogo, a ne veste, kakšno izbrati? Iščete primerno talno oblogo za otroške sobe, spalnico ali dnevno sobo? Različni gotovi parketi so praktična in lepa talna obloga, ki omogoča enostavno polaganje in vzdrževanje. Na voljo so v več različicah ter številnih barvah in vrstah lesa, zato lahko v ponudbi zagotovo najdete tudi različico po svojem okusu! Tako lahko vsakdo najde kaj primernega zase, saj je izbira res velika. Ogledate si jo lahko na Onis.si ali v njihovem prodajnem salonu v Ljubljani, kjer vas čakajo številne talne obloge za vse notranje prostore, pa tudi za terase.

Različne debeline in vrste

Gotovi parketi so lahko dvoslojni ali troslojni. Dvoslojni so nekoliko cenejši, saj so sestavljeni le iz dveh plasti, torej pohodne in nosilne, medtem ko ima troslojni kar tri plasti, zaradi česar je zagotovljena večja stabilnost. Za to, da to zagotovimo v največji meri, pa je pomembno tudi ustrezno polaganje, kar seveda velja tudi za dvoslojni parket.

Prav od ustreznega postopka polaganja ter tudi priprave tal pred samim polaganjem je največkrat odvisno, kako se bo izbrana vrsta obnesla v praksi. Površino je pred polaganjem treba pobrusiti in uporabiti ustrezno emulzijo. Če uporabljamo talno gretje, je treba izbrati ustrezno vrsto lesa, ki je primerna za to, prav tako pa je pri izbiri treba upoštevati tudi druge specifike prostora.

Končna oziroma površinska obdelava

Hkrati pa je za večjo obstojnost in končni videz treba upoštevati tudi končno obdelavo, ki ima pomemben vpliv na to, kako bomo z izbrano talno oblogo zadovoljni. Gotovi parketi so lahko že tovarniško oljeni ali lakirani, lahko pa so obdelani tudi z naravnimi minerali in zeliščnimi izvlečki oziroma so dobavljivi v surovem stanju. Od tega, za kakšno vrsto gre, je odvisna tudi nadaljnja obdelava za končni izgled. Les je namreč treba ustrezno zaščititi, da ohrani svojo lepoto ter postane bolj trajen. Tako mu podaljšamo življenjsko dobo ter zaščitimo pred morebitnimi poškodbami.