Električni stenski radiatorji Glamox

Glamox-H60Kakšen način ogrevanja izbrati? Kateri način ogrevanja je najbolj optimalen in kateri se vam najbolj splača s finančnega vidika? Čeprav imamo danes na voljo številne različne sisteme ogrevanja, pa se še vedno zelo veliko ljudi odloča le za tiste možnosti, ki v našem okolju veljajo za tradicionalne. Na Norveškem recimo, se večina gospodinjstev ogreva s pomočjo elektrike, kar pri nas zaenkrat velja za nepredstavljivo. A ogrevanje z elektriko je lahko zelo udobno in učinkovito, dokaz za to pa so električni stenski radiatorji Glamox.

Glamox je namreč norveška znamka, ki izdeluje zelo izpopolnjene modele električnih grelnikov. Njihovi modeli veljajo za ene najboljših na svetu, saj so izredno kvalitetni. Zaradi tega so pri ogrevanju nadvse učinkoviti in omogočajo odlično ogrevanje različnih objektov in prostorov. Najbolje od vsega pa je, da so električni stenski radiatorji Glamox tudi izredno varčni oziroma imajo nizko porabo električne energije. Prav to pa je tudi glavni razlog, da v zadnjem času postajajo tako popularni ne le na Norveškem in v Skandinaviji, temveč prav povsod po svetu – tudi pri nas.

Na spletni strani silenos-ogrevanje.si si lahko preberete več o tej blagovni znamki in njenih lastnostih, pa tudi o posameznih modelih ter o tem, kakšne so njihove značilnosti. Tam boste dobili vse potrebne informacije o učinkovitosti posameznih modelov oziroma o njihovi moči. Kako učinkoviti bodo pri ogrevanju, je sicer odvisno tudi od drugih dejavnikov – recimo izolacije, debeline sten, predvsem pa od velikosti prostora, kamor jih namestite.

Izbirate lahko med številnimi možnostmi, prav tako pa so vam na voljo različne dimenzije grelnikov, ki so oblikovani tako, da v prostoru niso moteči, saj se jih montira na steno. So zelo tanki, zato zasedejo res malo prostora in jih lahko montirate praktično kamorkoli. Pomembno je le, da izberete primerno moč modela glede na kvadraturo, ki jo želite ogreti.

Na omenjeni spletni strani boste našli tudi tabelo, s katero si lahko pomagate pri določanju dimenzij in moči radiatorja, ki ga potrebujete za ogrevanje nekega prostora. V primeru, da niste popolnoma prepričani, ali bi bil nek model primeren za vas, oziroma ne veste, katerega izbrati, pa vam je na voljo tudi svetovanje in pomoč pri izbiri.