Povezovalni trakovi za palete iz različnih materialov

http://www.intercommerce.si/sl/katalog/povezovalni-trak

Za varno shranjevanje in transport najrazličnejših izdelkov moramo imeti na voljo ustrezne pripomočke. Mednje nedvomno sodijo tudi povezovalni trakovi za palete, ki zagotavljajo večjo varnost med transportom in so danes na voljo v številnih različicah. Med drugim je mogoče izbirati med različnimi materiali. Pred nakupom morate torej razmisliti o tem, katere lastnosti so za vas še posebej pomembne, kar je odvisno predvsem od vrste blaga, ki ga nameravate povezovati.

Kateri povezovalni trakovi za palete so najboljši?

Odgovor na vprašanje o tem, kateri material je najbolj smiselno izbrati, ni preprost. Zagotovo morajo imeti kakovostni trakovi nekaj skupnih lastnosti – odpornost na vlago, rjo ipd. Vendar pa ne obstaja ena sama rešitev, za katero bi bilo mogoče reči, da je najboljša, ampak mora biti, kot smo že nakazali, povezovalni trak prilagojen tovoru. Če gre za lažje izdelke, načeloma povsem zadošča polipropilenski trak, katerega prednost je v tem, da je ena najugodnejših možnosti.

Za težje blago pa je pametneje izbrati močnejši material, npr. kovino oziroma jeklo (kovinski oziroma jekleni trakovi se lahko obenem pohvalijo tudi z odlično natezno trdnostjo). Dobra alternativa tej možnosti za tiste, ki iščete nekoliko ugodnejšo ceno, je sicer lahko polietilen. Podobno pa velja za tekstilni kompozitni trak, ki je sicer še posebej priporočljiv za povezovanje blaga z nekoliko ostrejšimi robovi. Upoštevati morate torej različne lastnosti, saj lahko le tako izberete resnično najboljšo opcijo za svoje potrebe.

Možna tudi uporaba v kombinaciji z napravami za avtomatsko povezovanje

Za zgolj občasno povezovanje običajno niso potrebni dodatni pripomočki, saj je vložek časa in energije tu skorajda zanemarljiv. Povsem drugače pa je, če je to delo, ki je na urniku vsakodnevno. V tem primeru vam močno priporočamo, da si priskrbite pripomoček, s katerim se lahko avtomatski trakovi za palete namestijo avtomatsko. Investicija se vam bo nedvomno že kmalu v celoti povrnila. Ne le zaradi prihranka časa in naporov, ampak tovrstne naprave poskrbijo, da bo tovor povezan zares stabilno. Tako niti morebitno dolgotrajno prevažanje ne bo težava.