Google oglaševanje za spletne trgovine

Če imate spletno trgovino, se vam zagotovo splača preizkusiti Google oglaševanje. Gre namreč za zelo učinkovit način, da v svojo trgovino pribavite nove kupce ter jih prepričate, da določen izdelek kupijo prav pri vas. Na tak način lahko poskrbite ne le za reklamo, ampak za veliko več kot do – da vašo spletno stran najdejo tisti, ki že tako ali tako iščejo izdelke, ki jih prodajate.

Google oglaševanje je namreč usmerjeno k vaši ciljni publiki: oglasi se torej prikazujejo le tistim spletnim obiskovalcem, ki v iskalniku uporabijo določeno ključno besedo. Če imate recimo trgovino z očali, je vaš cilj, da v vašo trgovino pridejo vsi, ki na spletu iščejo besede in besedne zveze, kot so: očala, nakup očal, nova očala, kje kupiti očala in podobno. Temu pravimo ključne besede.

Ko uporabnik spleta v iskalnik vpiše določeno ključno besedo, se mu poleg organskih rezultatov oziroma seznama zadetkov spletnih strani, ki so povezane s to ključno besedo, čisto na vrhu pojavijo tudi oglasi za spletne strani. Ker je v oglasih predstavljeno točno tisto, kar obiskovalec išče, je velika verjetnost, da bo kliknil na enega od oglasov.

To dokazujejo tudi raziskave, pa tudi statistika takšnih klikov: dokazano je, da so oglasi na vrhu iskalnih zadetkov precej klikani, kar pomeni, da je Google oglaševanje zelo uspešno in da lahko z njim v svojo spletno trgovino pripeljete nove potencialne kupce. Ciljno oglaševanje ima tudi to dodatno prednost, da je plačilo odvisno od števila prikazov in klikov, poleg tega pa je relativno cenovno ugodno. Je precej cenejše od klasičnega oglaševanja ter nudi tudi veliko boljše rezultate. Statistiko uspešnosti oglasov je možno natančno slediti, oglaševalske kampanje pa se lahko sproti prilagaja in spreminja, tako da so čim bolj optimalne.

Če vas zanima takšno oglaševanje, kontaktirajte digitalno marketinško agencijo Vendi, kjer točno vedo, kako poskrbeti za več obiska v vaši spletni trgovini in za to, da spletne obiskovalce spremenijo v vaše kupce. V kolikor želite prehiteti svojo konkurenco ter poslovati bolj uspešno, je čas, da naredite korak naprej in stopite v digitalno prihodnost: oglaševanje na spletu vam je lahko pri tem v veliko pomoč!