Hauraton travna rešetka za zeleno parkirišče

Pomlad je idealen čas za urejanje okolice. Okolica stavb, hiš in drugih objektov mora biti ne le estetsko, ampak tudi funkcionalno urejena. Pomembno je, da nekaj površine namenimo tudi parkiranju, pri čemer se ljudje odločajo za različne rešitve. Ena od njih je tudi travna rešetka, s katero lahko poskrbite za tako imenovano zeleno parkirišče. Več o njem pa boste izvedeli v pričujočem članku!

Kako urediti parkirišče?

Javna parkirišča so največkrat asfaltirana, ponekod pa je na njih tudi makadam. Pri zasebnih parkiriščih na dvoriščih hiš pa se ljudje velikokrat odločajo tudi za betonske tlakovce. Na vse te načine se da parkirišče čisto dobro urediti, vendar pa to nikakor niso edine možnosti. Če bi radi dvorišče oziroma parkirišče uredili malo drugače ter poskrbeli za to, da bo to nekoliko bolj zeleno, je travna rešetka zagotovo tista rešitev, ki vam to omogoča. Z njo namreč lahko poskrbite za to, da boste na trati lahko parkirali oziroma da bo parkirišče, namenjeno parkiranju vozil, prekrito z zeleno trato.

Parkiranje na zeleni trati, ne da poškodovali njen koreninski sistem

Travna rešetka je inovativna rešitev nemškega podjetja Hauraton Hrvatska, ki omogoča malce drugačno in zelo zanimivo ureditev parkirišča. Z njeno namestitvijo na zemljo namreč po eni strani utrdimo površino tako, da je na njej možno nemoteno parkirati, po drugi strani pa tudi zaščitimo koreninski sistem trate, ki jo posejemo med rešetke.

Slednje so oblikovane tako, da jih trava lahko popolnoma preraste in prekrije, kar pomeni, da so vidne le ob polaganju, kasneje pa jih trava prekrije, zaradi česar je površina videti kot običajna trata. Na tak način dobimo zeleno parkirišče, na katerem bo trava lahko nemoteno rasla in uspevala, saj je njen koreninski sistem dobro zaščiten. Prav poškodbe koreninskega sistema so namreč največkrat vzrok za to, da se trata posuši oziroma slabo uspeva. Če koreninski sistem ustrezno zaščitimo, pa se to ne zgodi, zaradi česar lahko na takšnem »zelenem parkirišču« parkiramo avtomobil, ne da bi pri tem poškodovali trato.