Intravenozna terapija nutrientov

Zakaj imajo nekateri ljudje toliko energije, drugim pa jo kar naprej primanjkuje? Zakaj se pri nekaterih ljudeh zdi, da vse stvari opravljajo zlahka, spet drugim pa je vse muka? Zakaj smo si tako različni in kaj je vzrok za to? Skrivnost marsikoga, ki se je še nedolgo nazaj počutil tako, da nima prave energije in da mu je vse mučno, se imenuje intravenozna terapija nutrientov. Morda pa je to rešitev tudi za vas, da svoje telo napolnite z energijo, ki jo vam primanjkuje?

Napolnite telo z energijo!

Vam primanjkuje energije? Imate občutek, da ste jo imeli včasih več, sedaj pa vam jo kar naprej zmanjkuje? Se velikokrat počutite utrujeni ali celo močno izčrpani? Se ponoči ne naspite dobro, zato že zjutraj težko začenjate nov dan? Se v službi težko osredotočite in vam vsaka naloga predstavlja ogromen zalogaj oziroma se vam kaj podobnega dogaja tudi na drugih področjih? Potem je morda intravenozna terapija nutrienotov tisto, kar potrebujete, saj bo vaše telo napolnila z energijo in vam dala nov zagon za premagovanje vsakodnevnih obveznosti in izzivov, ki vam jih nalaga življenje.

Vaše telo potrebuje vsa potrebna hranila

Telo za pravilno delovanje potrebuje vsa potrebna hranila, vitamine, minerale in vse druge snovi, ki pomembno vplivajo na njegovo pravilno delovanje in počutje. Intravenozna terapija nutrienotov je namenjena prav temu, da telo dobi vsa ta hranila v primerni količini. Načeloma sicer hranila v telo lahko vnašamo tudi sami – s prehrano, žal pa ta postaja vedno bolj osiromašena. Hitra pridelava hrana je namreč povzročila, da so številna živila postala energetsko ‘prazna’ – torej v njih ni toliko hranil oziroma jih je zelo, zelo malo, zato ta živila ne morejo napolniti naših energetskih zalog oz. zalog našega telesa po hranilih.

Ravno tako je hrana danes dodatno obremenjena z različnimi onesnaževalci iz okolja ter pesticidi, ob enem pa je na tržišču tudi veliko hrane z GSO in raznimi dodatki, ki jih naše telo nikakor ne potrebuje. To so razna barvila, arome, stabilizatorji in drugi dodatki, ki so hrani dodani zaradi ohranjanja njenega videza, zaradi daljšega roka uporabe ali pa samo zato, ker je tako končni izdelek cenejši za proizvajanje – čeprav je z vidika hranilne vrednosti seveda zaradi tega slabši.

Zaradi vsega naštetega je zelo težko ali včasih celo nemogoče priti do zdrave, polnovredne, ekološke hrane, ki bi vsebovala dovolj ustreznih hranil v njihovi čisti obliki. Pomanjkanje takšnih hranil oz. prehranjevanje s tako osiromašeno hrano pa je lahko tudi eden od vzrokov za pomanjkanje energije in slabo počutje, s čimer se v sodobnem svetu sooča vedno več ljudi. Utrujenost, izčrpanost ali celo izgorelost postajajo pogosti simptomi sodobnega časa, ki predstavljajo tako osebni kot zdravstveni problem. Intravenozna terapija nutrientov lahko osebam, ki imajo težave z naštetimi simptomi, uspešno pomaga pri tem, da te težave prebrodijo, saj:

  • je najhitrejši način do boljšega počutja,
  • telo preskrbi z vsemi potrebnimi hranili,
  • je uravnoteženo in premišljeno zasnovana tako, da telesu nudi točno tisto, česar mu primanjkuje,
  • predstavlja zelo uspešno rešitev z dobrimi rezultati,
  • telo napolni z energijo,
  • pomaga pri premagovanju utrujenosti, izčrpanosti in izgorelosti,
  • poskrbi za boljše počutje – tako psihično kot fizično.