Je boljša LED ali UV lučka za nohte?

Mollon PRO – UV LED lučka za nohte

Za sušenje nekaterih lakov je potrebna LED ali UV lučka za nohte. Kakšne so razlike med njima in katera je bolj učinkovita? Katero med njima izbrati za domačo uporabo in zakaj so nekateri modeli dražji od drugih? V čem se LED tehnologija razlikuje od UV tehnologije, kako je z menjavo žarnic in za kakšne lake za nohte se lahko določen model uporablja?

Vse to so vprašanja, o katerih se sprašuje veliko žensk, ki razmišljajo o tem, da bi za dolgotrajno manikiro svojih nohtov poskrbele kar same doma. LED oziroma UV lučka za noht jim omogočata prav to. Med njima sicer obstaja nekaj razlik, vendar pa sta v resnici obe učinkoviti za to, da vam dobro utrdita lak na nohtih.

Pomembno je le, da izberete kakovosten model, zato res ni vseeno, kje ga kupite. Najboljši modeli so tisti, ki se uporabljajo tudi za profesionalno rabo. Torej takšni, kakršne uporabljajo tudi profesionalne manikerke oziroma kozmetični saloni. Takšni modeli so preverjeno kakovostni in učinkoviti, hkrati pa tudi enostavni za uporabo, kar vam še olajša nego nohtov.

Najboljše od vsega pa je, da takšni profesionalni modeli sploh niso toliko dražji od manj kakovostnih modelov. Zanje boste odšteli le nekaj 10 evrov več, a razlika pri uporabi in končnih rezultatih bo več kot očitna. To, ali bo vaša izbira LED ali UV lučka za nohte pa je odvisno od tega, kaj potrebujete. Pri vsakem modelu je napisan tudi seznam vrst lakov, za katere se lahko določen model uporablja, pa tudi to, koliko časa traja program utrjevanja in druge funkcije lučke.

Pred nakupom morate zato razmisliti predvsem o tem, kakšne lake boste uporabljali ter se na podlagi tega odločiti za določen model, ki vam najbolj ustreza. LED tehnologija je sicer nekoliko hitrejša, a tudi dražja, vendar pa je določene vrste lakov možno utrditi le z UV tehnologijo. Prav zaradi tega kozmetični saloni za utrjevanje lakov za nohte še vedno uporabljajo obe tehnologiji.