Kakovostni povezovalni trakovi

povezovalni trak PET

Povezovalni trakovi so zelo pomembni pri čisto vsakem transportu tovora. Z njimi lahko povežemo palete, da dosežemo njihovo večjo stabilnost, uporabimo pa jih lahko tudi za kateri koli drug tovor. Pri transportu je to bistvenega pomena, saj tako preprečimo, da bi se tovor razsul iz palete in pri tem tudi kakor koli poškodoval. S povezovanjem torej lahko še dodatno zaščitimo naš tovor med transportom, prav tako pa je to priporočljivo narediti med skladiščenjem tovora. Tako bo namreč kakršno koli premikanje tovora veliko lažje.

Zaščitite tovor in ga zavarujte

To, da tovor samo preprosto naložimo na palete, ne da bi kakorkoli dodatno zavarovali ali zaščitili, nikakor ni dobra opcija. Obvezno ga je treba še dodatno zavarovati, kar lahko naredimo na različne načine. Nekateri prisegajo na različne ovijalne folije, s katerimi se ovije tovor in paleto ter tako prepreči poškodbe tovora, padce posameznih izdelkov iz palete in podobno. Enako funkcijo pa lahko opravijo tudi povezovalni trakovi, le da je njihovo nameščanje velikokrat celo lažje kot nameščanje folije. Z njimi lahko učinkovito zavarujete tovor na paleti in poskrbite za to, da bo ustrezno pripravljen na skladiščenje in transport.

Ovijalna folija ali povezovalni trakovi?

Katera možnost bi bila boljša za vas, je odvisno od tega, za kakšen tovor gre, pa tudi od tega, kje ga boste shranjevali in skladiščili, ali bo ta tovor ostal v skladišču ali pa ga boste kam transportirali itd. Trakovi za povezovanje so vsekakor odlična opcija za zavarovanje tovora na paleti pred premikanjem, vendar pa se marsikdo raje odloči za uporabo ovijalne folije ali uporabi kar oboje. To je vsekakor pametna možnost, saj je dvakratna zaščita vsekakor najbolj učinkovita.

Po drugi strani pa je primerno ovijalno folijo uporabiti predvsem takrat, kadar bo skladiščenje potekalo na prostem ali kje drugje, kjer se lahko tovor umaže ali pride v stik z vlago. V tem primeru je ovijalna folija vsekakor boljša možnost, za dodatno varnost in zaščito tovora pa bodo poskrbeli še trakovi za povezovanje.