Kanalete za odvodnjavanje Hauraton

Se ukvarjate z vprašanjem, katere kanalete za odvodnjavanje Hauraton bi bile najbolj primerne za vas oziroma za uporabo na določeni površini? Med številnimi modeli je včasih res težko izbrati, sploh če se ne spoznate na to področje, vsekakor pa ni vseeno, kakšen model izberete, saj je od tega odvisno, kako dobro bo na določeni površini poskrbljeno za meteorno vodo.

Kakšen model izbrati?

kanalete za odvodnjavanje Hauraton

Pri izbiri najbolj ustreznega modela za vas je treba natančno premisliti oziroma preveriti prav vse njegove specifikacije, predvsem pa izbiro zožiti na modele, ki ustrezajo vašim zahtevam in potrebam. To, kakšne kanalete za odvodnjavanje Hauraton bi bile za vas najbolj primerne, je namreč odvisno predvsem od:

  • vrste oziroma namembnosti površine,
  • obremenjenosti površine,
  • hidravličnega izračuna,
  • različnih drugih dejavnikov.

Ustrezna zmogljivost in obremenitveni razred

Kanalete za odvodnjavanje Hauraton, ki jih izberete, morajo imeti ustrezno zmogljivost, saj bodo le tako lahko služile svojemu namenu. Le tako bodo lahko res učinkovito odvedle prav vso meteorno vodo brez težav. Hkrati pa je pomembno, da so prilagojene tudi namembnosti površine in njeni obremenjenosti. Zaradi tega morajo biti modeli, ki jih vgradimo na javnih ali drugih zelo obremenjenih površinah (prometnih, industrijskih itd.), veliko bolj trpežni in narejeni iz res odpornih materialov, ki dobro prenašajo prav vse obremenitve.

Odvodnjavanje s kanaletami

Na zasebnih površinah, ki so navadno manj obremenjene (dvorišča hiš, vrtovi, zasebna parkirišča itd.), pa to ni tako pomembno, gotovo pa je pomembno, da izberete model, ki je čim bolj odporen na vremenske dejavnike. Tem bo namreč trajno izpostavljen, zato je zelo pomembno, da dobro prenaša vlago, dež, sneg, zmrzal, nihanje temperature, pa tudi sol za posipanje cest, ki pri nekaterih materialih lahko spremeni videz oziroma povzroči spremembe na materialu. Zaradi tega nikakor ni vseeno, kakšen model izberete.

Zavedati se morate, da je tak sistem treba načrtovati trajno. Ko ga enkrat vgradite, z njim nočete imeti več nobenih težav, saj bi kakršno koli preurejanje pomenilo dodatno urejanje okolice, razkopavanje že zasajenih površin itd. Zato je zelo pomembno izbrati sistem s čim višjo stopnjo kakovosti, ki se ga enostavno čisti in vzdržuje, predvsem pa takšnega, ki je narejen iz odpornih, robustnih in vzdržljivih materialov in bo še leta bo vgradnji deloval enako brezhibno kot prvi dan.