Kopalniški radiator, ki prostor ogreje en, dva, tri

Kakšen kopalniški radiator bi bil najbolj primeren za vašo kopalnico? Najprej se splača razmisliti, kam ga boste namestili, saj je od tega odvisno, kako velik model bi bil primeren za vas. Pri tem ne bodite pozorni le na višino in širino, ampak tudi debelino posameznega modela. Predvsem je pomemben podatek, kakšna je debelina, ko boste izbrani model montirali na steno – tanjši ko bo, manj moteč bo za uporabo prostora, zato velja o tem razmišljati tudi pri izbiri.

kupaonski radijator
Kupaonski radijator Vigo

Izberite ustrezno moč

Poleg samih dimenzij pa je seveda pomembna tudi moč grelnika. Če želite, da bi vaš kopalniški radiator ogrel prostor čim hitreje, mora imeti ustrezno moč. Kako velika mora biti ta, je odvisno od velikosti prostora oziroma njegove kvadrature. Običajno imajo proizvajalci ob posameznem modelu grelnika zapisano tudi za ogrevanje kakšne površine je najbolj primeren.

Ker na to, kako boste zadovoljni z njegovim delovanjem, poleg velikosti same kopalnice vplivajo tudi drugi dejavniki (npr. izolacija prostora), se vam zagotovo splača izbrati nekoliko močnejši model. Razlika v ceni namreč ni tako velika, pri ogrevanju oziroma hitrosti segrevanja prostora pa se večja moč vsekakor pozna. Tako boste lahko poskrbeli za učinkovito ogrevanje.

Varna uporaba v kopalnici

Vigo radiator za kupaonu

Ker je v kopalnici prisotna vlaga in obstaja verjetnost, da bo kopalniški radiator izpostavljen tudi pršenju vode, je treba izbrati model, ki ima vse električne kable in instalacije ustrezno zaščitene. Zaradi tega pred nakupom obvezno preverite, ali ima izbrani model vse potrebne certifikate oziroma ustreza stopnji zaščite, ki omogoča varno uporabo v kopalnici. Z vidika varnosti je vsekakor najbolj pametno izbrati čim bolj poznanega proizvajalca oziroma proizvajalca, ki mu lahko preverjeno zaupate.

Kakšen model izbrati?

Izbira modelov je ogromna, saj ima vsak proizvajalcev v svoji ponudbi najrazličnejše možnosti. Pomembno je, da ste pri nakupu pozorni predvsem na tehnične lastnosti posameznega modela – moč, poraba, dimenzije itd., saj je od tega odvisno, kako boste z njim zadovoljni. Preverite tudi način montaže ter način upravljanja, saj se ta od modela od modela lahko razlikuje.