Odvodnjavanje meteornih voda naj bo skrbno načrtovano

odvodnjavanje meteornih voda

Načrtujete sistem za odvodnjavanje meteornih voda? Potem poiščite pomoč projektanta, ki bo lahko poskrbel za strokovno načrtovanje sistema. To je skorajda nujna, saj pri takšnem sistemu namreč ni  le, da tak sistem ustreza zakonskim določilom in morebitnim odlokom, ki veljajo v vaši občini, ampak je za zaščito vaše parcele in objekta na njem ter preprečevanje škode bistvenega pomena, da je tak sistem tudi čim bolj učinkovit. To pa je možno le, če je ustrezno zmogljiv in pravilno načrtovan glede na specifike parcele, na katero je vgrajen – količino padavinske vode, naklone, lego, namembnost in obremenjenost površine itd.

Kako načrtovati sistem za meteorno vodo?

Za odvodnjavanje meteornih voda bo dobro poskrbljeno le, če boste izbrali dovolj učinkovit sistem, ki bo tudi ustrezno načrtovan. Pri tem je treba upoštevati značilnosti površine ter to, kako obremenjena je ta. Na zelo obremenjenih površinah, kot so ceste, parkirišča, poslovne površine in podobno, je seveda treba vgraditi veliko bolj zmogljiv sistem višjega obremenitvenega razreda kot to velja za zasebne površine. Zaradi tega so običajno za ureditev sistema za odvod meteorne vode v okolici hiše dovolj že osnovni sistemi, ki pa morajo biti vseeno kakovostni ter pravilno skombinirani med seboj, da dobimo učinkovit sistem, ki bo odvedel prav vso meteorno vodo. Prav zato se tudi načrtovanja takšnega sistema na zasebni površini nikar ne lotevajte sami, ampak to nalogo raje zaupajte projektantu.

Izberite kakovost, izberite Hauraton!

 odvodnjavanje meteorne vode

Če bi radi poskrbeli za odvodnjavanje meteornih voda na vaši parceli, v okoli novogradnje ali drugega objekta, potem ne varčujte pri kvaliteti! S kakovostnim sistemom namreč zaščitite svojo lastnino, zato je zelo pomembno, kakšnega izberete. Ta mora biti ustrezno zmogljiv, predvsem pa zanesljiv. Prav zaradi tega se vam splača izbrati izdelke podjetja Hauraton, ki že dolgo veljajo za sinonim za kakovost na tem področju. Z njihovo pomočjo boste lahko odlično zavarovali vašo parcelo ali objekt pred meteorno vodo.

Potrebujete več informacij?

Če bi radi izvedeli več o sistemih proizvajalca Hauraton, boste največ uporabnih informacij s tega področja našli na posebni spletni strani, ki je zasnovana prav v ta namen – odvodnjavanje.si. Na njej boste našli podrobne opise Hauratonovih proizvodov ter to, kje se jih lahko uporablja, na strani pa so na razpolago tudi katalogi, uporabni blogi in še kaj. Če na spletni strani slučajno ne najdete tistega, kar iščete, pa lahko svoja vprašanja vedno naslovite kar direktno na proizvajalca takšnih sistemov.