Pisanje bloga za podjetja

pisanje blogaImate podjetje in bi na svoji spletni strani radi imeli tudi blog? Dobra ideja! Verjetno ste že opazili, da brez tega danes ne gre in da so poslovni blogi postali pravi trend, ki lahko prinaša tudi lepe rezultate – boljšo pozicijo v iskalnikih, več obiskovalcev na strani, večjo prepoznavnost podjetja ali blagovne znamke in podobno. Za blog vašega podjetja lahko poskrbi nekdo, ki je zaposlen v podjetju, lahko pa se odločite tudi za najem profesionalnega pisca, ki bo poskrbel za pisanje bloga in za to, da bo ta zanimiv, informativen in imel tudi vpliv na vidnost vaše blagovne znamke na spletu.

Kako se lotiti tega projekta?

Blog se lahko nahaja na sami spletni strani, v posebnem razdelku, lahko pa naredite tudi posebno podstran v ta namen. Obe možnosti sta v redu, pomembno je le poskrbeti, da je urejanje in osveževanje bloga čim bolj enostavno in da vam ne bo vzelo preveč časa. Kaj je bolj smiselno, je sicer odvisno od tega, kaj želite z njim doseči. Največkrat je namen osveževanje vsebine na spletni strani, pri čemer je to osveževanje po eni strani namenjeno iskalnikom, kot je Google, po drugi strani pa tudi obiskovalcem vaše spletne strani. Ti imajo namreč radi, če je na spletni strani vedno kaj novega in se vedno razveselijo, ko najdejo vsebino, ki jo ob zadnjem obisku še ni bilo.

Kje poiskati profesionalne pisce?

Če ste se odločili za pisanje bloga, potem je najbolje za to nalogo najeti profesionalnega pisca. Velikokrat se namreč te naloge na začetku lotijo kar zaposleni sami, a po začetnem entuziazmu in ob drugih delovnih nalogah zato preprosto zmanjka časa. Kolikor toliko kontinuirano objavljanje na blogu pa je nujno. Zato in tudi zaradi doseganja čim boljših rezultatov se vam splača najeti profesionalnega pisca oz. copywriter-ja.

Ta lahko poskrbi samo za pisanje besedila, lahko pa za vas priskrbi tudi izbrane fotografije, ki jih boste dodali blogu, ali tudi za vnos besedila na spletno stran in njegovo urejanje, tako da je pripravljen na objavo. Skratka: piscu lahko zaupate celotno storitev, seveda pa ga lahko po želji najamete tudi samo za pisanje besedil na vašem blogu, za vse ostalo pa poskrbite kar sami.