Operacija krčnih žil in njena cena

operacija krčnih žil cena
http://venula.si/objave/2015/laserska-operacija-napotnica.aspx

Vas zanima cena operacije krčnih žil?
Potem najbrž že veste vse o njej in o tem, kako poteka. Morda ste celo že obiskali specialista, ki vam je priporočil operacijo, ali pa ste se šele začeli zavedati, da imate na nogah krčne žile. Dejstvo je namreč, da so te zelo pogoste. Po nekaterih raziskavah naj bi imel enega od znakov celo vsak drugi človek, kar pomeni, da niste edini s to težavo.

Dejavniki tveganja za nastanek težav

Operacija krčnih žil je potrebna v primerih, ko so krčne žile močno vidne ali povzročajo kakršne koli težave. Lahko gre le za kozmetično težavo, lahko pa povzročajo tudi resne zdravstvene zaplete. Največji dejavnik tveganja za njihov nastanek naj bi bila sicer debelost in na sploh nezdrav življenjski slog, vendar pa ima zelo veliko vlogo pri tem zagotovo tudi dednost. S staranjem se tveganje za njihov nastanek še povečuje, dodatno pa se stanje lahko poslabša tudi zaradi prekomernega fizičnega dela, premalo gibanja ali nosečnosti.

Pregled pri specialistu in operacija krčnih žil

KVP oziroma kronično vensko popuščanje vam poslabša kakovost življenja. V primeru, da imate takšne težave se je treba odpraviti k specialistu dermatovenerologu, angiologu, febologu ali žilnemu kirurgu. Ta vas bo pregledal z ultrazvokom in naredil vse potrebne preiskave ter vam razložil, kakšne so možnosti zdravljenja. Če bo potrebna operacija, vam bo dal tudi vse potrebne napotke v zvezi z njo, vam razložil, kakšna je njena cena, kako jo lahko opravite na napotnico, kakšne so čakalne dobe zanjo in kako nujno je, da boste ustreznega kirurškega zdravljenja deležni čim prej.

Obstaja več vrst kirurških posegov, med katerimi je najpogostejši zagotovo zaprtje povrhnjih ven z laserjem. Takšna operacija krčnih žil je do bolnika zelo prijazna, saj poteka dokaj hitro, krajše in manj zahtevno pa je tudi okrevanje. Poleg tega pa je takšen poseg tudi zelo učinkovit. Zaradi tega se zdravniki največkrat odločijo prav zanj, čeprav obstajajo tudi druge metode zdravljenja in druge vrste kirurških posegov.