Psihoterapija je odlična rešitev!

psihoterapevt - psihoterapija

  • Želite izboljšati svojo samopodobo ali povečati samozavest?
  • Vas zanima, kako se naučiti reči NE?
  • Ali pa bi radi premagali negativne občutke, ki vas spremljajo že celo življenje ter ga otežujejo?

To so lahko različnih strahovi ali travme, pa tudi občutki sramu ali velika trema v določenih situacijah, ne le pri nastopanju, ampak tudi pri navezovanju stikov. Vzroki za vse te težave se skrivajo v naši notranjosti: naša osebnost je namreč skupek različnih vedenjskih vzorcev, vzgoje, okolja in vseh drugih vplivov, ki so nas oblikovali. Psihoterapija je namenjena prav boljšemu razumevanju naše osebnosti in nas samih, temu, kdo smo in kako razmišljamo.

Globoko v nas samih se skrivajo prav vsi odgovori, ki jih iščemo in ki jih lahko odkrijemo prav s pomočjo psihoterapije. Pogovor s psihoterapevtom je tako namenjen spoznavanju vas samih in vzrokov za vaš način razmišljanja in delovanja. Ugotovili boste, kakšen vpliv so imeli na vas različni dogodki v vašem življenju in kako so vas zaznamovali, predvsem pa to, kako lahko s pomočjo predelovanja teh dogodkov postanete močnejša osebnost, ki se ne obremenjuje s preteklostjo, ampak živi tukaj in zdaj.

Prav to je tisto, kar si želi veliko ljudi, a žal sami ne znajo priti do tega cilja. Obremenjujejo se s preteklostjo in prihodnostjo, namesto, da bi živeli sedanjost ter jo do potankosti izkoristili. Življenje je vsekakor preveč dragoceno, da bi ga zapravili z obžalovanjem napak in dogodkov iz preteklosti ali sanjarjenjem o lepi prihodnosti – treba ga je torej živeti zdaj, in to v vsej njegovi polnosti!

Psihoterapija bo korak za korak odkrivala vašo osebnost ter odkrivala tako nekatere njene senčne kotičke kot tudi neverjetno pozitivne lastnosti, za katere morda sploh niste vedeli, da se skrivajo v vas. Ugotovili boste, da morate sebe veliko bolj ceniti, kot ste se do sedaj, ter da ste vredni živeti bolj kakovostno življenje. Predvsem pa, da ste zmožni živeti tudi drugače in da ste v svoji notranjosti zelo močni. Psihoterapija vas bo tako naučila dobro spoznati samega sebe in svoje potenciale, predvsem pa to, kako jih do potankosti izkoristiti in tako zaživeti veliko bolj polno!