Radiator za kopalnico, ki deluje s pomočjo elektrike

radiator za kopalnico

Učinkovito ogrevanje kopalnice je možno doseči tudi s pomočjo električne energije. Pri tem radiator za kopalnico, ki deluje s pomočjo elektrike, ne potrebuje nobenih dodatnih inštalacij, ampak ga morate le priklopiti v vtičnico in že začne delovati. Njegovo delovanje je vsekakor zelo učinkovito, saj energijo zelo dobro in skorajda brez izgub pretvarja v prijetno toploto. Prostor ogreje hitro in ga tudi ohranja toplega. Pomembno je le, da izberete dovolj zmogljiv model, predvsem pa takšnega, ki vam omogoča varno uporabo.

Za varno uporabo

V kopalnici je grelnik lahko izpostavljen vlagi in pršenju vode, zato je treba izbrati takšnega, ki ima prav vse električne instalacije ustrezno zaščitene, saj je s tem poskrbljeno za njegovo varno uporabo. Prav zaradi tega je takrat, ko izbirate radiator za kopalnico, torej v prvi vrsti pomembno:

  • da je namenjen uporabi v kopalnici,
  • ustrezanje vsem varnostnim standardom,
  • da izberete zanesljivega proizvajalca,
  • da ima kakovostno zasnovo,
  • da imajo zaščito pred pršenjem vode po standardu IP24.

Če ima izbrani model vse našteto, bo njegova uporaba varna. Pomembno je poskrbeti le še za to, kam ga namestite oziroma da ga namestite tako, da bo res na čim bolj primernem mestu.

Namestitev električnega kopalniškega grelca

radiator za kopalnico na elektriko

Če je le mogoče, je pametno radiator za kopalnico, ki deluje s pomočjo elektrike, namestiti tako, da ni preveč izpostavljen direktnemu pršenju vode (torej iz tuša ali banje). Ker so modeli električnih grelnikov zelo tanki, jih lahko zlahka namestite tudi za vrata oziroma na katero koli prosto steno ali njen del. Marsikdaj tako najdejo mesto nad pralnim strojem ali straniščem, košem za umazano perilo ali kje drugje v prostoru.

Pri tem lahko izbirate med številnimi modeli, ki se razlikujejo tako glede na obliko, debelino in druge dimenzije, kar vam omogoča, da izbiro prilagodite svojim potrebam oziroma velikosti vaše kopalnice in prostoru, ki ga imate na razpolago za montažo. Po želji lahko izberete tudi model, ki hkrati omogoča tudi sušenje perila – nekateri proizvajalci imajo namreč v svojem prodajnem programu tudi takšne modele, ki so zelo priročni in velikokrat pridejo prav, saj so zasnovani v obliki lestve. Na njih namreč lahko zlahka posušite vlažne brisače ali drugo perilo, kar je vsekakor odlična funkcionalnost.