Raztegljiva ali stretch folija

stretch folija

Kot lahko sklepamo že iz njenega imena, je stretch folija močno raztegljiva. Njena elastičnost omogoča lažjo uporabo, pa tudi večjo prilagodljivost obliki izdelka, kar omogoča bolj enostavno in tudi boljše pakiranje. Hkrati pa se ob ovijanju izdelka tega tudi veliko bolje oprime, zaradi česar z njo lahko poskrbimo za boljšo zaščito izdelka kot z nekaterimi drugimi materiali, ki se prav tako uporabljajo v ta namen. Med njimi se je tako pametno odločiti prav zanjo, saj je običajno tudi cenovno bolj ugodna kot večina drugih pakirnih materialov, ki so primerni za takšno uporabo.

Izredno kakovosten in funkcionalen material za vse potrebe

Stretch folija je zaradi svoje velike raztegljivosti oziroma elastičnosti zelo funkcionalen material. Uporablja se lahko v vsestranske namene. Pri tem pa njena funkcionalnost in raznolike možnosti uporabe izvirajo tudi iz njene kakovosti, saj gre za izredno odporen material, ki je zasnovan tako, da se zlepa ne pretrga. Zaradi tega izdelkom, ki jih ovijete ali zapakirate vanjo, nudi odlično zaščito oziroma jih zelo dobro zavaruje med shranjevanjem, skladiščenjem, transportom, pošiljanjem po pošti itd. Pri tem je možno izbrati tudi različne debeline, s čimer se možnosti uporabe še povečajo, pri večjih debelinah pa se poveča tudi njena odpornost.

Stretch folija in njene možnosti uporabe

stretch folija za ovijanje palet

Kako vse se lahko uporablja stretch folija? Njene možnosti uporabe so skoraj neomejene, načeloma pa se največkrat uporablja za ovijanje izdelkov. Z njo je na primer možno oviti več izdelkov naenkrat in jih s tem trdno povezati skupaj ter poskrbeti za njihovo lažje skladiščenje ali transport. Največkrat pa se takšna folija sicer uporablja za namen ovijanja palet.

Pri slednjih je namreč tovor, ki ga naložimo nanje, treba nekako pritrditi. To lahko naredimo na različne načine, npr. s povezovalnimi trakovi, vsekakor pa se pri tem zelo dobro obnese tudi stretch folija. Slednja namreč tovor odlično stabilizira na sami paleti in ga poveže tako, da je ta trdno pričvrščen na njem. A to še ni edina njena funkcija – poleg samega povezovanja tovora oziroma njegove stabilizacije poskrbi še za njegovo zaščito pred različnimi zunanjimi dejavniki. Navsezadnje se ovijanje z njo ne uporablja le z namenom povezovanja tovora in njegove večje stabilnosti, temveč se lahko na tak način nadomesti njegovo embaliranje. Gre torej tudi za zaščitni pakirni material, ki tovor zavaruje pred vlago, mokroto, prahom, umazanijo …