Točkovno odvodnjavanje meteorne vode

točkovno odvodnjavanje faserfix point - hauraton

Točkovno odvodnjavanje je metoda odvodnjavanja, ki se uporablja za zbiranje in odvajanje meteorne vode s površin, kot so parkirišča, ceste, športna igrišča in strehe zgradb. Metoda temelji na postavitvi odvodnih luknjic (točk), ki zbirajo vodo in jo nato odvajajo v kanalizacijski sistem.

Ta metoda je učinkovita, saj lahko zmanjša količino stoječe vode na površini in s tem prepreči morebitne poplave ali druge težave z vodo. Poleg tega lahko zmanjša količino onesnaženih odpadnih voda, ki se stekajo v okolico, saj se deževnica zbere v odvodnih luknjah, preden se odteče v kanalizacijski sistem.

Točkovno odvodnjavanje predstavlja klasično rešitev, ki se uporablja v številnih urbanih okoljih, kjer je veliko trdih površin, in je postalo pomembno orodje za trajnostno upravljanje z vodo v urbanem okolju.

Marsikje je na tak način za odvodnjavanje meteorne vode najbolj smotrno in najbolj enostavno poskrbeti, saj je vse, kar je treba storiti, vgraditi jašek na najbolj ustrezno mesto, da tja odteče vsa meteorna voda, ki bi sicer lahko zastajala na površini ali povzročala škodo.

V primeru, da se zanimate za točkovno odvodnjavanje, morate najprej ugotoviti, ali je to res najbolj ustrezna rešitev za vas. To je odvisno od številnih dejavnikov, kot so:

  • vrste površine,
  • tega, kako obremenjena je,
  • ali je tlakovana, asfaltirana itd.,
  • kakšen je njen naklon,
  • kako je za odvodnjavanje poskrbljeno na sosednjih površinah,
  • ali je v bližini tudi kakšen objekt, ki ga je treba ustrezno zaščititi pred meteorno vodo,
  • koliko meteorne vode je treba odvesti iz nje ipd.

Ko ugotovite, da je točkovno odvodnjavanje prava rešitev za vaše potrebe in površino, kamor boste vgradili jašek, pa je treba izbrati še ustrezen sistem. Možnosti je namreč kar nekaj, zato je najbolje obiskati spletno stran odvodnjavanje.si, saj so tam na enem mestu zbrane vse informacije, ki jih potrebujete za svojo odločitev. V primeru, da imate glede tega še kakšno vprašanje, pa je najbolje kontaktirati podjetje Hauraton, kjer se bodo maksimalno potrudili, da vam podajo čim bolj strokoven odgovor v čim krajšem času.

https://odvodnjavanje.si/proizvodi/

V podjetju namreč izdelujejo številne izdelke, s pomočjo katerih lahko uredite kakovostno točkovno odvodnjavanje. Pri tem, kaj točno potrebujete, vam bo dobro znal pomagati tudi projektant, ki za vas lahko izdela ustrezne izračune ter vam pomaga pri celotnem projektu. Tako bo odvodnjavanje kar se da strokovno urejeno, zaradi česar bo veliko bolj učinkovito, vi pa boste z njim veliko bolj zadovoljni. Zavedati se je namreč treba, da gre za dolgoročno rešitev, ki mora zdržati več let. Zato se zagotovo splača izbrati kakovostne izdelke, četudi boste zanje morda odšteli nekoliko več, predvsem pa je pomembno, da je vse skupaj čim bolj strokovno izvedeno.