Trpežen in odporen samolepilni trak

Če bi radi kupili samolepilni trak, je pomembno, da izberete čim bolj kakovostnega. Tak bo namreč najbolj trpežen in odporen, zato boste z njim lahko poskrbeli za res učinkovito lepljenje. Zaradi tega nikakor ni priporočljivo, da ponj skočite v najbližjo trgovino in izberete tistega, ki se je slučajno znašel na njihovi polici, ampak je veliko pametneje, če ga kupite v specializirani trgovini, kjer se na pakirni material in vse druge pripomočke, ki se uporabljajo za pakiranje, res dobro spoznajo.

Kakšen samolepilni trak izbrati za lepljenje?

samolepilni trak

Močen samolepilni trak je lahko izdelan iz različnih materialov, od tega, iz kakšnega materiala je narejen, pa je odvisna tudi njegova odpornost. Najpogosteje je v uporabi tisti, ki je narejen iz PVC-ja, in se za večino namenov uporabe tudi čisto dobro obnese, pri čemer je njegova obstojnost odvisna predvsem od širine in vrste lepila, pa tudi od tega, kaj bomo lepili z njim.

Prav zaradi tega se v določenih primerih splača investirati v samolepilni trak, ki je narejen iz PP plastične mase. Tak embalažni trak je namreč veliko bolj vzdržljiv oziroma odporen. Primeren je za lepljenje škatel in kartona, v ta namen pa se zelo dobro obnese. Izbirate lahko med različnimi vrstami, dimenzijami in barvami, pri čimer bodite pozorni predvsem na vrsto in učinkovitost lepila, ki je naneseno nanj. Od tega je namreč odvisno, kako obstojno bo lepljenje z njim.

Če ne potrebujete tako zelo močnega traku, pa imate na razpolago tudi takšne, ki so narejeni iz papirja ali krepa. Zanimivo možnost predstavljajo tudi natron trakovi, pri katerih se lepilo, ki je naneseno nanje, aktivira šele, ko ga navlažimo, torej ob stiku z vodo.

Specialni trakovi za lepljenje

lepilni trakovi

Za posebne zahteve pa so na voljo tudi specialni trakovi za lepljenje. Slednji so izredno odporni in se dobro obnesejo tudi pod posebnimi pogoji uporabe. Gre za tako imenovane tehnične trakove, ki so zasnovani posebej za uporabo v določenih industrijskih in drugih panogah in tako prilagojeni takšnim specialnim namenom uporabe. Do njih imate le en klik, saj jih najdete na spletnem naslovu intercommerce.si.