Ali je pooblaščeni servis Opel boljši od neuradnega?

Kje znajo za avtomobile najbolje poskrbeti? Je to morda pri uradnem ponudniku, s katerim sodelujejo in za katerega jamči tudi sam proizvajalec vozil, ali pa je mogoče čisto vseeno, če izberete neuradnega serviserja oziroma mehanika? Kakšne so sploh prednosti tega, da svoj avto odpeljete na pooblaščeni servis Opel in kakšni so razlogi, zakaj se vam to splača?

Je lokalni mehanik boljša izbira od uradnega?

Nekoč je vsak lastnik vozila tega vsaj kdaj pa kdaj ali celo večino časa popravljal sam, danes pa ni več tako. Danes najboljšo izbiro za vaš avto gotovo predstavlja pooblaščeni servis Opel, ki deluje v skladu z navodili proizvajalca in tako za vozilo lahko poskrbi kar se da najbolje je možno. Ker so sodobni avtomobili zasnovani precej drugače kot nekoč, v njih pa je tudi veliko elektronike, domača popravila skorajda niso več možna. Še za menjavo žarnice je pogosto potrebna pomoč mehanika, kar se je včasih zdelo nepredstavljivo.

A kakšnega mehanika izbrati? V Sloveniji na tem področju delujejo različni mojstri in delavnice, pomembno je le, da so specializirani za določeno znamko vozil. In kje bi bili lahko bolj specializirani za neko znamko kot pri uradnem serviserju? Seveda obstajajo tudi dobri lokalni mehaniki, ki morda lahko čisto solidno poskrbijo za vaš avtomobil, vendar pa je takšnih vedno manj, saj se jih večina prej ali slej zaposli na večjih servisih, kjer imajo boljše pogoje dela.

servis opel

To, da ima nek mehanik nižjo ceno kot pooblaščeni servis Opel, pa sploh ne sme biti pomemben kriterij pri izbiri, saj nižja cena nikakor ni zagotovilo kakovostne obravnave vozila, ampak se je pri vsakem ponudniku treba vprašati, kaj dobite za ceno, ki jo plačate. Če torej ne veste, katerega serviserja izbrati ali pa ne poznate nobenega dobrega mehanika, se je najbolje odpraviti do uradnega serviserja, kjer bo za vaš avto gotovo odlično poskrbljeno.

Zakaj izbrati pooblaščeni servis Opel?

Ko iščete mehanika za svoj avto, je vsekakor pomembno, da ne izberete kar prvega, ki ga najdete na internetu ali da se zanj ne odločite na podlagi tega, kateri deluje najbližje vašemu domu, saj to gotovo ni tako pomemben kriterij, kot je pomembno to, da vam nudi storitve na nivoju, kakršnega potrebujete in pričakujete. Včasih se je bolje odpeljati malce dlje in avto zaupati izkušenemu mehaniku, ki se precizno in zanesljivo loteva dela, kot pa ga dati v roke bližnjemu mojstru, ki nima toliko znanja ali pa je pri delu površen. Ravno zato velja pri izbiri ustreznega mehanika za svoj avto velika previdnost, saj se lahko hitro zgodi, da z izbiro ne boste zadovoljni. Če torej iščete zaupanja vrednega ponudnika, izberite uradnega serviserja, kot je pooblaščeni servis Opel, saj je to mesto:

  • kjer se na Ople zelo dobro spoznajo in imajo vse potrebno znanje o tej znamki vozil, pa naj si gre za novejše ali starejše modele,
  • kjer so v nenehnem stiku s proizvajalcem vozila, ki jih obvešča tudi o morebitnih možnostih brezplačne menjave določenih delov zaradi napak, ki se jih ugotovi naknadno, ipd.,
  • kjer lahko uveljavljate tudi garancijo,
  • kjer imajo zelo dostopne cene,
  • kjer imajo zelo veliko izkušenj, saj se s tem delom ukvarjajo že zelo dolgo,
  • kjer so zaposleni preverjeni in strokovno usposobljeni mehaniki, ki vestno opravljajo svoje delo,
  • kjer odlično poskrbijo za vaš avto, ne glede na to, kakšno storitev točno potrebujete,
  • kjer za vaš avto skrbi večja ekipa različnih mojstrov, ki so specializirani za določeno področje (popravila, kleparstvo, ličarstvo …),
  • kjer za vaš avto poskrbijo kar se da celovito,
  • kjer vse storitve, vezane na vaš avtomobil, lahko opravite na enem mestu ter tako prihranite precej časa.