Električni panelni radiatorji in njihova učinkovitost

Kako zelo učinkoviti so pri ogrevanju prostorov električni panelni radiatorji, o katerih se v zadnjem času precej veliko govori? Glede na njihovo ugodno ceno in enostaven način priklopa gre nedvomno za zelo učinkovit način ogrevanja, ki vsako leto postaja še nekoliko bolj priljubljen pri ogrevanju različnih vrst prostorov – od zasebnih stanovanj in hiš do poslovnih stavb in pisarn. Vedno več ljudi namreč ugotavlja, da nikakor ne potrebujejo dragih sistemov za ogrevanje, ampak jim v ta namen zadostuje že nekaj panelov, ki prav tako lahko poskrbijo za prijetno ogrete prostore, poleg tega pa omogočajo še enostavnejši priklop in so cenejši.

Električni panelni radiatorji energijo pretvarjajo v toploto

Električni panelni radiatorji v primerjavi z večino drugih načinov ogrevanja delujejo na relativno enostaven način. Ravno to pa je tudi ena od njihovih največjih prednosti, ki jo velja izpostaviti, saj so zaradi enostavnega načina delovanja – s pomočjo grelnika elektriko pretvarjajo v toploto – pri tem tudi nadvse učinkoviti: na tak način lahko pretvorijo celo 99 % vse energije, kar pomeni, da so pri ogrevanju praktično brez toplotnih izgub.

Tako se lahko tak način gretja pohvali z izjemno energetsko učinkovitostjo, ki jo je sicer možno doseči tudi z nekaterimi drugimi sistemi, vendar so ti v osnovi veliko, veliko dražji, hkrati pa je njihov način delovanja tudi mnogo bolj zapleten, zaradi česar je sama namestitev veliko bolj kompleksna, traja dalj časa, poleg tega pa gre tudi pri delovanju lahko tudi več stvari narobe. Pri takšnih sistemih je nenehno treba skrbeti še za vzdrževanje, ki prav tako ni poceni, medtem ko preprosti električni panelni radiatorji kakšnega posebnega vzdrževanja preprosto ne potrebujejo, zato se z njimi lahko ogrevate brez skrbi in brez dodatnih stroškov.

električni panelni radiatorji Glamox

Kupite, priklopite in se grejte!

Električni panelni radiatorji imajo tako kar nekaj odličnih lastnosti, najbolje pri njih pa je, da morate zgolj izbrati primeren model, ga kupiti in priklopiti, potem pa se z njim že lahko grejete. Tako lahko za ogrevanje poskrbite na najbolj enostaven način oziroma bolj enostavno to sploh ne more biti. Več kot dovolj razlogov, zakaj se odločiti za tak način ogrevanja, za še lažjo odločitev pa naj še enkrat naštejemo nekaj najpomembnejših prednosti takšnega načina ogrevanja:

  • ugodna cena,
  • velika izbira različnih modelov,
  • kakovostno ogrevanje,
  • visoka energetska učinkovitost,
  • enostaven priklop,
  • enostavno delovanje in uporaba,
  • nobenega vzdrževanja,
  • večletna življenjska doba,
  • garancija,
  • visoka stopnja udobja pri ogrevanju prostorov.