Teleskopski viličarji – se jih kje da izposoditi?

teleskopski viličarji

Teleskopski viličarji vsekakor marsikdaj pridejo prav. Vendarle pa jih marsikatero podjetje ali posameznik potrebuje le občasno oziroma takrat, ko mora opraviti določena višinska dela, zato se njihov nakup nikakor ne splača. V takem primeru je najem oziroma izposoja veliko boljša možnost. Z njegovo pomočjo boste dobili kakovosten in dobro vzdrževan viličar po ugodni ceni, ki vam bo pomagal opraviti vse potrebno. Ko ga ne boste več potrebovali, pa ga boste preprosto vrnili, tako da se vam ne bo treba ukvarjati z njegovim shranjevanjem, vzdrževanjem ipd.

Izposoja dvižnih košar in ploščadi ter viličarjev

Kje so na voljo teleskopski viličarji ter druge naprave oziroma pripomočki, ki se uporabljajo za bolj varno in učinkovito opravljanje višinskih del, za najem oziroma izposojo? V Sloveniji se s ponujanjem takšnih naprav ukvarja več ponudnikov, vsekakor pa je že pred odločitvijo za enega od njih treba vedeti, da se njihova ponudba precej razlikuje. Zaradi tega je pred izbiro ponudnika za najem takšne naprave vedno treba natančno preveriti:

  • kakšna je njihova ponudba,
  • kakšne so tehnične lastnosti posameznih modelov,
  • ali je v njihovi ponudbi tudi model, ki bi vam ustrezal,
  • kakšni so pogoji izposoje,
  • koliko bi vas stala izposoja in kako se ta obračuna (po urah, dnevno, tedensko ali kako drugače).
izposoja teleskopskega viličarja

Izberite najbolj ustrezen model

Pri izbiri ponudnika je vedno treba najprej preveriti, ali ima v svoji ponudbi sploh primeren model za vaše potrebe. Običajno ima vsak ponudnik na voljo nekaj različnih modelov, ki se razlikujejo glede na tehnične lastnosti. Teleskopski viličarji se v prvi vrsti razlikujejo predvsem po svoji zmogljivosti, pa naj si gre za višino, ki jo je z njimi možno doseči, horizontalni doseg ali pa možnost obremenitve – torej to, kako težak tovor je z njimi možno dvigniti. Zaradi tega je izbiro vedno treba prilagoditi glede na konkretne okoliščine oziroma namen, zaradi katerega boste takšno napravo potrebovali. Potrebe uporabnikov se namreč lahko med seboj močno razlikujejo, zato je pri izbiri najbolj ustreznega modela vedno treba izhajati iz njihove specifične situacije.