Kanalete betonske – zakaj jih izbrati?

Kanalete za poslovne površine:
https://odvodnjavanje.si/poslovne-povrsine/

Odvodnjavanje je zelo pomembno urediti, to vsekakor drži. Vendar pa je enako pomembno tudi to, na kakšen način je urejeno. Sistem za odvodnjavanje mora biti ne le kakovosten, ampak tudi ustrezno izbran glede na določen tip površine ter njene specifične značilnosti oziroma vse dejavnike, ki vplivajo na to, kakšno odvodnjavanje je sploh potrebno. V ta namen dobro izbiro predstavljajo tudi kanalete betonske, saj so praktično univerzalne – primerne za vse vrste površine.

Različni tipi, dimenzije in obremenitveni razredi

Pri izbiri sistema za odvodnjavanje je treba biti pozoren na tehnične karakteristike elementov, ki jih izberete. Pri tem je treba upoštevati, za kakšen tip izdelka gre, kakšne so njegove dimenzije, namen uporabe, obremenitveni razred in podobno. Kanelete betonske recimo veljajo za enega tistih elementov sistema za odvodnjavanje, ki zelo dobro prenaša različne obremenitve. Zaradi tega so zelo primerne tudi za uporabo na zahtevnejših tipih površin oziroma takšnih z zelo veliko prometa. To pa pomeni, da se bodo dobro obnesle tudi na manj zahtevnih površinah, pri čemer boste seveda potrebovali manjše dimenzije in pretok.

Beton, armiran z vlakni

Za to, da so betonske kanalete res odporne poskrbi posebna vrsta betona. Ta je namreč armirana z vlakni, ki poskrbijo za to, da je material po eni strani lažji, po drugi strani pa trdnejši in odpornejši. Zaradi tega dobro prenaša tudi največje obremenitve, hkrati pa ima tudi precej daljšo življenjsko dobo, kar je še dodatna prednost.

Zelo zmogljiv sistem za odvodnjavanje

Čeprav so površine različne in se razlikujejo in ni povsod potreben enako zmogljiv sistem za odvodnjavanje, pa je vseeno pomembno, da je ta kos vsem zahtevam. Zato je treba najprej preračunati, kako zmogljiv sistem sploh potrebujete. V ta namen je treba narediti hidravlični izračun, ki vam ga lahko izdela projektant. Na podlagi tega izračuna pa se nato potem naredi načrt za odvodnjavanje meteorne vode. Natančen načrt predstavlja temelj, s pomočjo katerega boste lažje načrtovali odvodnjavanje in bo zanj na izbrani površini tudi veliko bolje posrbljeno.