Kolagen v hrani – goveja juhica za bolj napeto kožo

Kako do kože brez gub ali kako poskrbeti vsaj za to, da bo gub na naši koži manj oziroma bodo manj opazne? Žal so gube nekaj, čemur se ne moremo popolnoma izogniti, saj je njihov nastanek povezan s staranjem kože. Lahko pa poskrbimo za to, da čim dlje ohranimo mladostnost kože in poskrbimo za to, da ta ostane napeta. Pri tem nam lahko pomaga tudi kolagen v hrani, prav tako pa tega lahko kupimo tudi v obliki različnih prehranskih dodatkov, ki imajo enak učinek.

Katera hrana pomaga pri zmanjševanju gub?

Prehrana ima velim vpliv na naše telo. Prav tako pa ima velik vpliv tudi na našo kožo. Med drugim pa ima velik vpliv na kožo tudi kolagen v hrani. Slednji namreč poskrbi za to, da bo koža bolj napeta in elastična – kožo narediti bolj prožno. To pa izdatno pripomore tudi k zmanjševanju vidnih gub ter k temu, da te na obrazu ne bodo več tako moteče.

 Z rednim jemanjem bo sčasoma koža postajala vedno bolj napeta, gladka in tudi sijoča, torej se splača uživati hrano, ki vsebuje naravno beljakovino kolagen. To so predvsem jedi iz mesa oziroma kosti – kostne juhe, žolca in podobne jedi, ki jih najdemo tudi v tradicionalni slovenski prehrani. Med njimi je na prvem mestu zagotovo goveja juha, ki se na jedilniku marsikoga še vedno znajde prav vsako nedeljo. Tudi ta ima lahko pozitiven vpliv na bolj gladko in napeto kožo.

Ali je zdravo jesti govejo juho in kakšen vpliv ima ta na kožo?

kolagen hrana

Kot že rečeno, lahko kolagen v hrani najdemo v različnih živilih in jedeh. Med drugim se nahaja tudi v goveji juhi, vendar pa ta seveda vsebuje tudi različne druge snovi. Med drugim je lahko v njej kar nekaj holesterola, zato je treba pri uživanju ohranjati zmernost. Čeprav lahko z njo poskrbite za lepšo kožo, pa krožnik goveje juhe na teden za to še ne bo dovolj. Prav zaradi tega je verjetno bolj pametno razmisliti o jemanju kolagena v obliki prehranskega dodatka. To seveda še ne pomeni, da se morate odpovedati goveji juhi ali drugi hrani, ki vsebuje to beljakovino, zagotovo pa boste s pomočjo prehranskega dodatka lahko kar se da najbolje in najlažje poskrbeli za to, da bo imelo vaše telo kolagena dovolj. To pa bo imelo pozitiven vpliv tudi na vašo kožo.