Parket za talno gretje – pomembna je predvsem debelina

Vas zanima, katere lesene talne obloge so sploh primerne v kombinaciji s talnim gretjem oziroma na kaj vse je treba paziti pri njihovi izbiri? Izbirate parket za talno gretje? Kakšno vrsto lesa izbrati v ta namen, da se bo najbolje obnesla v praksi? Kako poteka polaganje, če so v določenem prostoru položene cevi za toplovodno ogrevanje?

Primernost za talno ogrevanje

Parket za talno gretje

Ko izbirate parket za talno gretje, je treba najprej preveriti, ali je določena vrsta sploh primerna za uporabo v ta namen. Velika večina proizvajalcev se trudi, da ima v svoji ponudbi čim več lesenih talnih oblog, ki so primerne tudi za takšen način ogrevanja. Ta namreč postaja vedno bolj vsakdanji, zato vedno več ljudi išče talno oblogo, ki bi bila primerna za takšno uporabo. Prav zato je večina lesenih talnih oblog na tržišču primerna tudi za takšno uporabo, vsekakor pa je pred izbiro točno določene lesene talne obloge treba natančno preveriti njene lastnosti in povprašati ponudnika, kako je s polaganjem na cevi za toplovodno ogrevanje.

Poskrbite za najboljši izkoristek toplote

talne obloge - parketi.

Pri talnem toplovodnem ogrevanju je pomembna predvsem debelina talne obloge. Če je namreč debelina prevelika, gretje ne bo tako zelo učinkovito, zato boste za ogrevanje na želeno temperaturo porabili več energije, s tem pa tudi več denarja. Prav zaradi tega je zelo pomembno izbrati leseno talno oblogo, ki omogoča čim boljši izkoristek toplote.

Parket za talno gretje mora biti torej ustrezne debeline, kar pomeni, da masivne vrste niso preveč primerne oziroma je tudi pri njih treba izbrati nekoliko tanjše lesene deščice, če želimo res učinkovito poskrbeti za ogrevanje brez prevelike porabe. Vsekakor pa vam bo o to, katera vrsta lesene talne obloge bi omogočala najboljši izkoristek toplote, znal najbolje razložiti strokovnjak.

Če potrebujete njegov nasvet oziroma bi se radi z njim posvetovali o tem, katero leseno talno oblogo izbrati v kombinaciji s toplovodnim talnim ogrevanjem, na kaj vse paziti pri polaganju in podobno, se je najbolje obrniti na podjetje Onis iz Ljubljane, kjer vam bodo znali zagotovo odlično svetovati.