Kopalniški radiatorji z največjo učinkovitostjo

Kopalniški radiatorji so izdelani prav posebej za ogrevanje kopalnice. V ta namen se sicer lahko uporabljajo zelo različni načini ogrevanja, vsekakor pa marsikdo kopalnico ogreva z električno energijo, saj gre za nadvse priročno in udobno rešitev. Prav zaradi tega se za tak način odloča vedno več ljudi in električni grelniki za kopalnico postajajo vedno bolj priljubljeni tako pri nas kot povsod drugje po svetu.

Kopalniški radiator – Silenos-ogrevanje.si

Kako izbrati pravi model?

Med številnimi modeli električnih grelnikov je treba v primeru, da bi z njimi želeli ogrevati vašo kopalnico, izbrati takšnega, ki je zasnovan prav v ta namen. Električni grelniki so sicer namenjeni za ogrevanje prav vseh prostorov, vendar morajo imeti tisti, s katerimi ogrevamo kopalnico, vse električne instalacije zaščitene proti vlagi.

Tako je poskrbljeno za njihovo varno uporabo. Pri izbiri bodite na to pozorni oziroma pozorno preverite, kakšne certifikate ima določen model in ali je primeren tudi za uporabo v kopalnici. Poleg tega pa je seveda treba preveriti tudi vse druge lastnosti grelnika, predvsem pa to, kakšno moč ima, saj je od tega odvisno, kako učinkovito bo lahko ogreval prostor.

Pomembne so tudi ustrezne dimenzije

Poleg moči in drugih tehničnih karakteristik, ki zadevajo delovanje grelnika, so pomembne tudi njegove dimenzije. To velja še posebej v primeru, če je kopalnica majhna in če v njej ni na voljo prav veliko prostora, kamor bi lahko namestili grelnik. Kopalniški radiatorji so lahko zelo raznolikih dimenzij, načeloma pa se proizvajalci trudijo za to, da so čim tanjši oziroma ožji, ter da so ekonomičnih dimenzij, s čimer je zanje lažje najti dovolj prostora za namestitev.

Pri namestitvi je dobro gledati tudi na to, da model ni nameščen preblizu banje, tuša ali drugih kopalniških elementov, zaradi katerih bi lahko bil preveč izpostavljen škropljenju vode. Načeloma so pri kakovostnih modelih z vsemi certifikati električne instalacije sicer ustrezno zaščitene, a bo njihova uporaba ob pravilni namestitvi še bolj varna. Poleg tega pa mora biti v bližini mesta montaže tudi električna vtičnica, kamor boste grelnik lahko priklopili.