Stretch folija za pakiranje

http://www.intercommerce.si/sl/katalog/stretch-folija

Za kaj vse se uporablja stretch folija? Zagotovo za številne namene, saj je eden od najbolj uporabljenih materialov za ovijanje izdelkov in njihovo pakiranje. V osnovi velja, da se uporablja predvsem za pakiranje, vendar pa so izdelki, pri katerih se za pakiranje uporablja takšna vrsta folije, zelo raznoliki. Lahko bi rekli, da se jo uporablja praktično povsod, saj ima odlične lastnosti in je zelo praktična ter izdelke tudi dobro zaščiti.

Na tak način namreč lahko izdelke zelo učinkovito, ekonomično in hitro zaščitimo pred vlago, prahom, umazanijo, dežjem in drugimi dejavniki, prav tako pa tudi pred sončnimi žarki in UV sevanjem ter morebitnimi poškodbami. Zaradi tega se lahko na tak način zaščiteni izdelki po potrebi tudi dalj časa shranjujejo tudi na prostem, kar zmanjša stroške skladiščenja oziroma to močno olajša. Prav tako pa je takšna zaščita pomembna tudi pri transportu oziroma prevozu izdelkov.

To, kako dobro bodo zaščiteni izdelki in pred čim vse, je sicer odvisno tudi od vrste folije in njene debeline in ostalih lastnosti. Na voljo so tako tiste, ki se uporabljajo v kmetijstvu za baliranje, kot tudi luknjičaste folije in takšne, ki se uporabljajo za ovijanje palet. Lahko so tudi že prednapete, obstajajo pa tudi druge možnosti. V osnovi pa se razlikujejo glede na to, ali se z njimi izdelke, palete ali kaj drugega ovija in pakira ročno ali strojno. Stretch folija se namreč lahko uporablja za oboje, treba pa je izbrati pravo vrsto in dimenzije glede na namene uporabe.

Pred izbiro ustrezne folije je zato priporočljivo natančno preveriti njene lastnosti in specifike. Vedeti morate tako, kakšna je njena debelina kot njene dimenzije, pa tudi to, za kakšno vrsto gre. Poleg tega obvezno preverite, kakšna je njena elastičnost, saj se ta od vrste do vrste lahko zelo razlikuje. Navsezadnje pa se lahko različne vrste razlikujejo tudi glede na barvo, pri čemer so velikokrat najbolj praktične tiste prozorne barve, saj omogočajo, da se skoznje vidi, kaj je zapakirano ali ovito pod njimi.