Poškodbe na vozilu in avtokleparstvo

Avtokleparstvo poskrbi za odpravo različnih poškodb in udrtin na vozilu. Namenjeno je ravnanju pločevine oziroma karoserije, ki se ob trku z drugimi vozili ali predmeti oziroma pri padcu predmetov na avto ukrivi in poškoduje. Pogosto takšne udrtine na avtu nastanejo tudi zaradi toče, pri čemer je to, kako veliko bodo, odvisno od velikosti toče in tega, kako močna je bila, koliko časa je padala itd. Dejstvo pa je, da je take poškodbe na avtu pametno čim prej odpraviti, za kar poskrbi izkušen klepar.

avtokleparstvo
https://ac-trobec.si/avtolicarstvo-in-avtokleparstvo/

Odpravite posledice toče

Sploh v poletnem času so pogoste močne nevihte, ki lahko preidejo tudi v točo. Ta lahko močno poškoduje pločevino na vozilu, pa tudi stekla in druge dele avtomobila. Na omenjenih delih avtomobila se pojavijo vdolbine oziroma udrtine, ki so še posebej moteče na prednjem vetrobranskem steklu. Tega je v takšnih primerih včasih treba tudi zamenjati, za ravnanje oziroma popravilo karoserije pa poskrbi avtokleparstvo.

Ukrepajte čim prej!

Če je bil vaš avto poškodovan zaradi toče, v prometni nesreči ali na parkirišču, potem ga morate verjetno odpeljati h kleparju. Avtokleparstvo je namreč namenjeno popravilu poškodb na karoseriji, ki so lahko različno velike ali hude. Danes se na srečo s sodobnimi metodami pločevino v večini primerov da odlično poravnati in popraviti. V določenih primerih pa žal pločevine ni mogoče poravnati, saj je ta dobesedno zmečkana – takrat je treba del karoserije zamenjati ter ga nato še prebarvati oziroma prelakirati, tako da bo imel ustrezen odtenek barve, ki bo enak preostalim delom vozila.

Za to najbolje poskrbi usposobljen ličar, ki mora imeti vse potrebne pripomočke in orodja v ta namen in znati zmešati pravi odtenek barve, zato je pomembno, da izberete takšnega mojstra, ki ima tudi lastno mešalnico barv. Najbolje pa je izbrati takšnega, ki nudi tako kleparske kot ličarske in vse ostale storitve, ki jih potrebujete za to, da bo vaš avto spet kmalu videti kot nov. Vsekakor pa pri poškodbah s popravilom nikoli ni dobro odlašati, ampak jih je pametno odpraviti čim prej je to mogoče.