Prehrana in kolagen: kaj jesti za lepšo kožo?

kolagen v hrani

Bi radi imeli lepšo kožo? Vas zanima, katera prehrana dobro vpliva nanjo? Kaj jesti, da bo vaša koža dobila vse potrebne hranilne snovi in da bo zasijala v vsej svoji naravni lepoti? Je treba za lepo kožo poseči tudi po kakšnih prehranskih dodatkih? Ustrezna prehrana in kolagen, naravni prehranski dodatek za bolj prožno kožo, sta najboljša kombinacija za to, da dosežete, kar si želite.

Kako na kožo vpliva hrana?

Prehrana in kolagen sta dva pomembna dejavnika, ki vplivata na kožo. Kar jemo, se namreč pozna tudi na naši koži. Po uživanju velike količine sladkarij ali zelo mastne, nezdrave hrane se marsikomu na obrazu pojavijo akne oziroma mozolji. A povezavo med prehranjevanjem in kožo lahko izkoristite tudi sebi v prid: s tem, ko uživate bolj zdravo hrano, lahko pomagate tudi koži, da bo bolj čista, manj problematična ter na njej ne bo toliko aken in drugih nepravilnosti. Hkrati pa lahko s pomočjo prehranskih dodatkov poskrbite tudi za to, da bo koža bolj prožna in elastična, s tem pa bolj napeta in bo na njej manj gub.

Lepa koža je zdrava koža

Zdrava koža je zagotovo tudi lepa. Zato moramo zanjo skrbeti bolj od znotraj kot od zunaj. Pogosta napaka je namreč, da različne težave s kožo želimo reševati z njeno nego in različnimi izdelki, ki jih nanesemo na njeno povrhnjico. V resnici pa se vzrok težav skriva v globljih plasteh kože, zato je treba kožo ustrezno nahraniti od znotraj. Pri tem pa ključno vlogo igrata ravno zdrava prehrana in kolagen, saj je to tisto, kar potrebuje vaša koža.

Zdrava ter pestra prehrana in kolagen

kolagen hrana

Kako do lepe kože? Kaj jesti, da bo vaša koža takšna, kot si želite? Katere prehranske in vitaminske dodatke jemati? Za začetek sta zdrava ter pestra prehrana in kolagen vsekakor dovolj, saj zadostujeta za to, da nahranite svojo kožo od znotraj in ji nudite tisto, kar potrebuje. Vaša koža namreč potrebuje številne snovi in vitamine, a večino njih lahko dobi ravno s pomočjo ustrezno izbranih živil. Zato naj se na vašem krožniku čim večkrat znajde:

  • čim več zelenjave,
  • čim več zdrave hrane,
  • veliko sadja,
  • čim več nepredelane hrane,
  • čim več hrane, bogate z vitamini, minerali in drugimi pomembnimi hranilnimi snovmi, ki jih vaša koža nujno potrebuje za to, da ostane lepa in zdrava.